Öppen famn. En bok om föräldraskap.

Salo, Boris. Öppen famn. En bok om föräldraskap.

ISBN 978-952-5607-39-0. Ny reviderad upplaga i samarbete med Semnos förlag i Sverige.

Det här är en annorlunda föräldrabok. Huvudorsaken till boken är en berättelse som länge har fascinerat mig. Jag utgår från den mest kända berättelsen om barn i världshistorien, nämligen när Jesus från Nasaret välsignar barn. Berättelsen öppnar många dörrar till ett aktivt, lyhört föräldraskap. Författaren.

"Boken Öppen famn som du håller i din hand är en varm handräckning till dagens föräldrar. Boken ger konkret vägkost för utmaningarna i dagens föräldraskap. Berättelsen om mötet mellan Jesus och barnen öppnar sådana djup att läsaren är tvungen att förundras över hur aktuell och fräsch den kända bibelberättelsen är." Saara Kinnunen, socialpsykolog, familjerådgivare och författare.

”Jag känner inte till någon bok som med en sådan bredd och ett sådant djup tar upp hur vi ska se på och bemöta barn i familj och församling.” Alf B Svensson, leg psykolog, föreläsare och författare.

"En ny bok om föräldraskap, gäsp? Icke, den här boken är verkligen i en klass för sig. Hur härdad i relationsläsning jag än hunnit bli under årens lopp så kapitulerar jag inför Boris Salos Öppen famn." Journalist Kristina Fernström i Kristet Perspektiv 

"Boris Salo har skrivit en viktig bok, som jag hoppas många läser.  Det är en bok i rätt tid - den utkommer med att barnkonskvensanalays vid årskiftet tas i bruk i kyrkans beslutsfattande. Förutom till föräldrar har boken ett ärende till dem som jobbar med barn och till alla som gör beslut som berör barn." Stefan Myrskog, ledande sakkunnig inom kristen fostran vid KCSA i Borgå stift. 

"Jag tycker om Boris Salos bok, mest för att den visar vilka konsekvenser Jesu handlande gentemot barnen har för såväl barnen, familjerna och samhället. Och det är ju ett av bokens syften. Berättelsen visar ju hur suverän Jesus verkligen var  - också i förhållande till barnen." Redaktionssekreterare Peter Portin, Kummin

"Det finns ju många böcker i detta ämne, men denna bok fångar intresset på ett särskilt sätt." Tidningen Junia 

Innehållsförteckning: 
Förord: 
Dela/Spara